Keresés ebben a blogban - Search in the blog

2019. március 21., csütörtök

Énlaka-konferenciák VI. - Székely népi színjátszás Székely iskolai és műkedvelő színjátszás kiírása volt

Énlaka-konferenciák VI. - Székely népi színjátszás Székely iskolai és műkedvelő színjátszás

A székely népi színjátszásnak és a részben ezen alapuló iskolai és műkedvelő színjátszásnak nagy hagyománya van. A helyenként mindmáig élő gyakorlat a magyar nyelv ápolását és gazdagodását szolgálja, a közösségek fennmaradását, erősödését szolgálják. Az évszázadokon át érlelődő gazdag anyag gyűjtése és feldolgozása a székely művelődés és kultúra értékes kincse. A konferencia az előadások és bemutatók révén e kutatások összegzését kívánja nyújtani.

A konferencia tudományos szervező bizottsága: Bali János igazgató, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Budapest Barabás László, Csíkszereda Barna Gábor egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem Pozsony Ferenc egyetemi tanár, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár Szávai Márton tanár, Énlaka Visy Zsolt professor emeritus, Pécsi Tudományegyetem
A tervezett 25 perces előadások címe és kivonata, valamint a poszterek címe az alábbi címre küldendők: Buzogány Árpád, zongota@freemail.hu. A beküldés határideje 2017. május 22.  Esténként és a konferencia harmadik napján a Művelődési Ház színpadán színielőadások, bemutatók tartására lesz lehetőség. A tervezett előadások, bemutatók tartására való jelentkezések (együttes neve, cím, időtartam) beküldési határideje ugyancsak 2017. május 22. 
A tudományos szervezőbizottság 2017. május 31-ig állítja össze a konferencia előadási programját.
A konferencia előadóinak és a színielőadások bemutatóinak a szervezők térítésmentes szállást és étkezést biztosítanak.

A konferencián minden érdeklődőt szívesen látunk!
Szállást és étkezést az alábbi címen lehet rendelni!

Esemény időpontja: 
2017. szeptember 28. 08:00 - 2017. szeptember 30. 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
Énlaka, Művelődési Ház
Rovat: 
Előadás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése